Max Matthiessen
Sök:

Max Matthiessen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av A E

ställde för sedan frågan: Max Matthiessen

Hej!Mitt företag använder sig utav Max Matthiessen för att erbjuda rådgivning kring tjänstepension mm.Jag fick rådgivning och valde Skandia. Har läst negativt om företag som Max Matthiessen och med dolda avgifter mm. Påverkas jag av detta för att jag valde Skandia via deras rådgivning? Är ju företaget som betalar för rådgivningen.Sen rekommenderade de att jag investerar i deras fonder så de kan sköta det åt mig då jag saknar både kunskap och intresse. Är detta dumt trots det? Är det bättre att spara själv i avanza fast jag inte har kunskap?Tack!

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Min arbetsgivare använder också Max Matthiessen för rådgivning. Jag är ganska insatt så behöver väl egentligen inte rådgivningen men tog ändå ett samtal då det erbjöds kostnadsfritt.

Efter ett samtal med dem insåg jag vilka skojare de är. De har ett mål, och enbart ett mål. Och det är att själva tjäna så mycket pengar som möjligt genom att utnyttja/lura okunniga.

I min värld är en rådgivare antingen oberoende, eller beroende. Här verkar de ta betalt för rådgivningen av företaget och borde således vara oberoende. Samtidigt rekommenderar de av en händelse sina egna fonder… Man cash:ar alltså eventuellt in dubbelt.

Det skulle inte förvåna mig om de har en deal med Skandia, där du får en högre avgift hos dem än normalt för att du ska få någon fin paketlösning. Denna högre avgift rinner sedan vidare till MM.

Rådgivaren blev tyst när jag tog fram ett räkneexempel på när jag skulle ha betydligt mer pengar om 25 år om jag istället för att låta MM få pengarna, skulle få ut dem i handen och köpa godis för 500kr/mån och spara resten privat på Avanza. Enda kommentaren var att ”…men så kan du ju inte räkna…” men utan någon vidare motivering till varför det inte gick att räkna så. Främst var det nog för att det inte stod i deras säljmanus att det gick att räkna så och att säljaren därmed var oförberedd :)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-05 klockan 14:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.