Maximal avkastning
Sök:

Maximal avkastning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: Maximal avkastning

hej!

 

har nyligen dragit igång med ett sparande och har ungefär 200.000 insatt på ett isk på avanza. Ungefär 50 % ligger i investmentbolag, och andra halvan är fördelade jämt i indexfonder, långa räntefonder och aktiefonder. Tycker dock att det är lite snålt med aktiefonder i den här fördelningen, och har funderat på att lägga till någon för högre risk men större avkastning. Har kollat på avanza auto som alternativ men vet inte riktigt om det är något att ha. Hur ser ni på detta. Är det värt att slänga in en slant där, eller ska jag satsa på en enskild aktiefond? Hur ställer ni er till en sådan situation?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du har alltså omkring 85% i aktier och aktiefonder redan. Vill du ha atörre risk kan du kika på till exempel småbolagsfonder och tillväxtmarknadsfonder.

Du kan också förstärka risken både uppåt och nedåt genom att belåna portföljen, antingen med ett värdepapperslån typ Avanzas Superlånet, eller om du har möjlighet att ta ut mer bolån. Men läs på ordentligt innan du gör detta ochtänk igenom vad som händer med din ekonomi om både börsen och bostaden halveras i värde samtidigt (som ett högst realistiskt case).

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vad jag förstår så investerar Avanza Auto i andra fonder, dvs det är en fond-i-fond. Du kan ju kolla upp vilka fonder som Avanza Auto investerar i. Sedan kan du ju själv placera i dessa fonder om du vill. Det blir väl billigare. Annars kan du ju välja några andra bra och billiga fonder. Avanza Global t.ex. Eller Handelsbanken Gl Småbolag. Eller någon ETF, t.ex. XACT Nordic High Dividend. Det finns ju även ETF med hävstång om du vill ta mer risk.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-08 klockan 20:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.