Maximera uttaget belopp från AB
Sök:

Maximera uttaget belopp från AB

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Omer

ställde för sedan frågan: Maximera uttaget belopp från AB

Hej!Jag har ett AB där jag är den enda ägaren och den enda anställda. Jag plockar ut 50k/mån i lön vilket ju blir 600k/år. Utöver detta så maximerar jag utdelningen jag för göra som blir 300k/år. Efter detta så har jag ungefär 1-2 miljoner kvar i bolaget per år och min fråga är vad som är smartast att göra med de pengarna?Just nu i mitt liv så skulle jag vilja plocka ut mer än vad jag gör då jag behöver kapital till att köpa hus. Egentligen skulle jag vilja plocka ut säg 1 miljon till ur bolaget varje år. Hur gör jag då detta på bästa sätt? Är mitt enda alternativ att plocka ut mer utdelning och då bli tjänstebeskattad för det eller finns det mer fördelaktiga alternativ?Tacksam för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vänd dig till din revisor. Hen ger säkert besked.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-20 klockan 15:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.