Mellanriskhinken full!
Sök:

Mellanriskhinken full!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marielle Hellström

ställde för sedan frågan: Mellanriskhinken full!

Hej! Jag lade för ett år sedan om mitt sparande enligt 4-hinkar strategin och känner att det verkligen passar mig. Använder mig av lysa för detta. Har fått ett mycket större lugn i kroppen angående ekonomi. Eftersom jag redan innan hade ett sparnde kunde jag fylla bufferthinken och mellanriskhinken direkt efter att ha räknat på det enligt poddavsnitt #44. Kunde även börja fylla passiva hinken. Nu till min fråga. Efter ett år på lysa har ju hinkarna växt. Ska alla hinkarna bara lämnas ifred att fortsätta växa, eller ska man nu låta mellanriskhinken rinna över igen till passiva hinken med det belopp den har växt med?

Tacksam för svar!

PS Tack för en underbar podd och speciellt tack till Caroline som gör att även jag som total novis har en chans att hänga med 😁

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du kan definitivt välja att ombalansera rill den passiva hinken. Det hade jag gjort. Om mellanhinken är för stor så innebär det i praktiken att du har en lägre risk än vad du hade tänkt.

Det räcker att du gör det en gång per år, samtidigt som övriga ombalanseringar.

Skönt att du känner ett lugn kring ekonomin! Det är verkligen en lyx.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för ditt svar Emil!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Marielle Hellström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-12 klockan 12:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.