Mellanriskhinken + passiva hinken eller endast passiva hinken
Sök:

Mellanriskhinken + passiva hinken eller endast passiva hinken

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ida

ställde för sedan frågan: Mellanriskhinken + passiva hinken eller endast passiva hinken

Hej!Jag har 300 000 kr att investera.Jag är 23 år och mitt mål är att bli ekonomiskt fri om max 17 år.Ska jag strunta i mellanriskhinken/nybörjarport och investera allting i den passiva hinken/globala barnport. eftersom jag har en såpass lång tidshorisont?/Ida

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ida!

Kul att du vill investera!

Buffert och mellanriskhinken är en del av sparandet som ska hjälpa till vid oförutsedda utgifter samt förutsedda utgifter inom 10 år. Samt ska även mellanriskhinken kunna täcka dina inkomster om du skulle bli långtidssjuk och förlora delar av din inkomst, enligt ”Fyra-Hinkar-Strategin” så ska mellanriskhinken kunna täcka 3-7 år av utgifter minus A-kassa samt andra försäkringar och bidrag.

Beroende på hur stor din buffert och mellanrisk behöver vara är väldigt individuellt, kolla gärna uträkningen som finns i länken om hinkarna.
Men att skippa dessa två tycker jag inte att du ska göra. Men allt utöver det du behöver kan du skicka in i passiva!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-04 klockan 17:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.