Mellanriskhinken
Sök:

Mellanriskhinken

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rickard

ställde för sedan frågan: Mellanriskhinken

Hej!

Jag och min fru har fastnat lite det här med fyra hinkarna. Vi är 40 och 35 år gamla. Vi har inte en mellanriskhink utan vi har en buffert och lite målsparande. Vi har också privat pensionsparande där vi månadsspara (passiva hinken). Går det lika bra och starta en mellanriskhink även att man inte följt principen? Vi vill gärna fortsätta att månadsspara till våran pension, är det rimligt att månadsspara i bägge hinkarna samtidigt? Vi bor för nurvarande i hyresrätt men vi spara till kontantinsats.

Tack på förhand!

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hinkarna är bara ett hjälpmedel för att få rätt risk i sitt sparande.

Risk ska stämma överens med hur lång tid ni inte behöver pengarna. Ju längre tid pengarna kan vara investerade, desto högre risk kan ni ta. Ju kortare tid desto lägre risk.

Om allt ert sparande förutom buffert och mål kan ligga investerade i samma tidsperspektiv som pensionen behöver ni ingen mellanrisk hink.

Det skulle vara om ni vill investera pengar som ni kan behöva ta ut om kortare tid. Då bör de ligga i en hink/portfölj med lägre risk än pensionen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-02 klockan 14:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂