Mening att flytta en aktieportfölj från Swedbank till Avanza eller Nordnet?
Sök:

Mening att flytta en aktieportfölj från Swedbank till Avanza eller Nordnet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Isak

ställde för sedan frågan: Mening att flytta en aktieportfölj från Swedbank till Avanza eller Nordnet?

Jag undrar om det är något värde i att flytta ärvda aktier till ett värde av ca 30000kr från ett aktie och fondkonto hos Swedbak till samma typ av konto hos t.ex. Avanza eller Nordnet? Att Avanza och Nordnet inte tar ut något courtage är ju en anledning att välja dem när man gör aktieffärer men tjänar jag på att också ha en gammal befintlig ”ärvd” aktieportfölj även hos dem, en portfölj som jag således aldrig säljer utan bara låter ligga på is?

Tack på förhand /Isak

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ska du flytta pengarna så ska du i så fall flytta dem till ett ISK-konto eftersom skatte-effekten i dagsläget är mer gynnsam för just aktier/fondsparande.

Var dock beredd på att du kommer få skatta 30% av din vinst i samband med flytten.

 

I ett ISK-konto skattar du lite varje år på aktuellt depå-värde.

Vinningen med flytten till ISK är att nästa gång du säljer av så har din skatt totalt på vinsten blivit mindre än vanlig beskattning och således givit dig bättre förutsättningar till högre värdetillväxt i längden.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-19 klockan 10:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.