Mer småbolag under och efter en marknadskrasch?
Sök:

Mer småbolag under och efter en marknadskrasch?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David N

ställde för sedan frågan: Mer småbolag under och efter en marknadskrasch?

Så som vi vet går småbolagen ner och upp mer.

Vore det inte smart att köpa mer småbolag nu, och ett par år efter kraschen, och sedan ombalansera? Alltså att sälja av småbolagen, och lägga vinsten i globalfonden.

Har läst att vissa köper flera aktier, och färre i räntefonder just nu, då det är billigare. Jag har redan 100% aktiefonder.

Frågan är om avkastningen blir högre. Alltså om det är värt det? Risken spelar mindre roll.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

PLUS Småbolag Sverige, AMF Aktiefond Småbolag, Spiltan Aktiefond Investmentbolag, Länsförsäkringar Fastighetsfond A, Swedbank Robur Rysslandsfond m.m.

Är alla bra fonder att lägga lite extra i, om du spridit dina risker. Under sådana här omständigheter som vi har på börsen nu så köper jag lite mer av det som går ner mest. Månadsparande rullar på och strategi ändras inte! Men jag ökar mitt sparande enormt + krigskassan som väntat nära 1 år på detta och av dom pengarna blir det ”fyndköp” av, skulle det rasa mer, så blir det även superlånet på Avanza.

Men glöm inte sprida riskerna bara! Om du nu köper mycket små bolag så vill du även ha dom större värdebolagen om du skulle ha fel. Som exempelvis XACT Högutdelande är jättebra att handla nu när börsen fått fri inträde på Liseberg, då slipper du landa fel med fondköp till okänd kurs.

När det kommer till enskilda aktier så tror jag mest på Advanced Micro Devices, min tro är att om 1-2år så står den i 60-100usd.

Sen balanserar jag tillbaka hela portföljen när allt är normalt här i världen igen.

Ingen rådgivning, bara hur jag tänker :) Det kan man väl dela med sig av eller?

vh Tim

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-29 klockan 17:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.