Microsoft Access Databas hjälp
Sök:

Microsoft Access Databas hjälp

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Benny

ställde för sedan frågan: Microsoft Access Databas hjälp

Hej

Jag blev inspirerad av när Jan pratade om att han använde en databas för hantering istället för ett Excel blad och har sedan dess testat och lärt mig Microsoft Access en del. Det går framåt men inte så bra som jag hoppas.

Är det någon här som har använt Access för att strukturera aktie data?

Om ja skulle den personen vara villig att skicka mallen som hen använder så jag får något att utgå från. Det är svårt att hitta någon bra mall på nätet och börjar inse att jag inte är duktig nog att ta fram en själv.

 

MVH Benny

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Benny,

Jag jobbat lite med access mestadels på jobbet för att strukturera produkt och produktionsdata för att få fram information som jag inte har tillgänglig på något annat sätt. Jag är långt ifrån expert men jag klarar av de vanliga momenten skapa tabeller, querys, formulär, importera / exportera data osv. Hur har du tänkt att strukturera din aktiedata? Skall databasen uppdateras med aktiekurser osv eller vill du göra beräkningar? Har ingen mall då jag inte har gjort det själv men kan försöka hjälpa till ifall det är något som är inom mtt kompetensområde. Mvh Admir

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej
  Tack admir.
  Glömde kolla denna tråden.
  Jag hade inte tänkt så mycket hur jag skulle använda det. Och jag fick faktiskt gå en Access kurs i jobbet, i annat syfte och så som jag använder Excell i nuläget går nog inte lätt att ersätta med Access. Så tack för erbjudandet men jag lägger detta på is ett tag.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Benny

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-22 klockan 16:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.