Miljoner
Sök:

Miljoner

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristina

ställde för sedan frågan: Miljoner

På vilket sparkonto med ränta kan man sätta in 4 miljoner kr? Ingen bindningstid.

Mvh Kristina

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Mitt tips är att sätta pengarna i fem olika banker så att de täcks av insättningsgarantin. Annars riskerar du att förlora 3 miljoner kr om banken går i konkurs. Insättningsgarantin täcker 950 000 kr per bank.

Jag antar att du har tänkt använda eller flytta alla pengarna inom ett år? Eftersom du inte vill ha någon bindningstid. Du får bättre ränta om du kan binda pengarna en del av pengarna ett år.

Det finns många listor med bankernas räntor så det är kanske bäst att du googlar själv. Ta de fem banker som ger dig bäst ränta där kontot täcks av statens insättningsgaranti.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Håller med Emil. Har för mig att man kan göra ovan via Avanzas Sparkonto+ då de går på olika banker. Kolla med Avanzas kundtjänst. 👍

    2+
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-08 klockan 08:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.