Min 15 åring har en klumpsumma att förvalta, hur?
Sök:

Min 15 åring har en klumpsumma att förvalta, hur?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robert Karlsson

ställde för sedan frågan: Min 15 åring har en klumpsumma att förvalta, hur?

Min son har 36000 kr som sitter på ett vanligt konto sedan flera år. Jag har ej råd att månadsspara (ja kanske max 200 kr). Har du något råd till mig vad jag kan göra för att det ska finnas lite mer åt honom om ca 5 år? Jag skulle bli väldigt tacksam för hjälp. Vill också säja att det är kul att läsa alla fina råd som människor ger varandra här. Med vänlig hälsning Robert

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Mellanriskhinken

Den andra hinken bör vara av storleken 3 – 7 årsutgifter och dess primära mål är att fylla på bufferthinken när den sinar. Den bör bestå av ränte- och obligationsfonder av hög kvalitet, eventuellt även en del stabila och kvalitativa aktiefonder. Ett rimligt förslag kan vara t.ex nybörjarportföljen enligt mitt förslag nedan, en liknande lösning hos en fondrobottjänst såsom t.ex. Lysa (annonslänk) (annonslänk) eller RikaTillsammans-portföljen för den avancerade spararen. Tidshorisonten för investeringen bör vara ca 5 år. Målet är en avkastning på ca 3 – 5 procents avkastning per år.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Stort Tack Philip, det känns som en väg att gå tycker jag. Jag är jättetacksam för att du svarar och jag ser alla svar som en hjälp då jag tycker att detta är så svårt och lite ”ångest laddat”. Med vänlig hälsning Robert

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robert

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-11 klockan 18:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.