Min fondportfölj
Sök:

Min fondportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper

ställde för sedan frågan: Min fondportfölj

Hej allihopa!

Är ny på detta med sparande. Men har nyligen satt ihop ett fondsparande för pension om 20 år.

Har följande:

dnb global indeks 60%

swedbank robur access Asien 20%

Spiltan aktiefond investmentbolag 20%

Tycker ni att man skall komplettera med ytterligare fond? Ex 10% utav Swedbank access Asien mot ex spp emerging markets(dock 0.5% förvaltning)

Vänlig hälsning!

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jesper!

Om du använder Avanza så kan du ha Avanza Global istället för DNB Global Indeks och Avanza Emerging markets istället för Access Asien, då får du liknande exponering till en billigare kostnad.

Du behöver inte lägga till SPP Emerging Markets, den kommer inte tillföra något mer i portföljen förutom högre förvaltningsavgift.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar!
  Skall kolla upp detta!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jesper

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-08 klockan 17:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.