Min och sambons privatekonomi
Sök:

Min och sambons privatekonomi

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel J

ställde för sedan frågan: Min och sambons privatekonomi

Hej!

Jag skulle tycka det var roligt om ni kunde kommentera, komma med råd/förslag ang. min och min sambos privatekonomi.

Vi är 22 resp. 23 år gamla, vi har fast anställning och har precis köpt vårt första boende(Nyproducerad bostadsrättsradhus).

Vi har tillsammans 40 000kr in efter skatt varje månad(oftast lite mer pga övertid), vi har lån på 1 600 000kr och en rörlig ränta på 1.5%.

Vi har fasta utgifter på ca 21 000kr varje månad(ex. Hyra, amortering, mat, bränsle osv. Sen har vi nöjen/shopping för 4000kr i månaden.

Vi sparar resten vilket är 15 000kr.

Vi sparar 1000 kr var på varsit lysakonto 90-10 till pensionen. 1000 kr till oss själva varje månad. 2500kr till semester. 600kr servicekonto till bilen. 2400kr till att köpa en nyare eller en till bil om ca 4 år(placerat i en portfölj på nordnet). Sparande till bröllop om 7år 1500kr i månaden(placerat i en portfölj på nordnet). Barnsparande till framtidabarn (räknar på 20-22år) 200kr(portfölj hos nordnet). Medicin/glasögon konto 300kr. Servicekonto till huset 1000kr för framtida utgifter(lysa 60-40). 2000kr till spendera konto(ex. Ny tv, nya möbler, redskap osv.) Sen sista 500kr hos lysa 70-30 är ett ”ränte/hyra” konto. Tex om bolåneräntan skulle gå upp eller en höjning av hyra i föreningen.

Uppskattar tips och förslag på att förbättra våran privatekonomi/tänkande runt ekonomi.

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Grattis! Låter som ni för er unga ålder har ett väldigt ansvarsfullt sätt att sköta er ekonomi. Mitt ända möjliga tips är att också investera pengar i relationen, även förebyggande. Separation är möjligen den dyraste oförutsedda utgiften för ett hushåll. En relation med sin livskamrat är just livslång så ekonomiskt utrymme för hobbies, coaching eller annat relationsbyggande som terapi osv. kan vara väl investerade pengar. Annars ett stort lycka till och sprid er syn på ekonomin med andra i er omgivning :)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Har bara en sak att tillägga, försök spara iaf 10% av nettolönen till pensionen, ni verkar ha det bra ekonomiskt ställt och detta kommer ni tacka er själva för i framtiden!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-20 klockan 15:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.