Min riskspridning bra/dålig?
Sök:

Min riskspridning bra/dålig?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin

ställde för sedan frågan: Min riskspridning bra/dålig?

Hej,

Jag såg øver mina aktier och jag vill mest veta om min riskspridning ær vettig, jag har køpt aktier i føljande;

  • Energi
  • Sjukvård
  • Konsument
  • Teknik

och sen 5 stycken aktier i Finans vilket jag blev lite tveksam till om det ær før många?

Hur många aktier bør man ha av varje? jag har provat att søka på google men såklart ær allt individuellt.

Tacksam før hjælp!

 

Mvh

Mailin

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Är absolut ingen expert men så här tycker jag!

Förnyelsebar energi, sjukvård, teknink, och en finans! Kanske ska lägga in ett investmentbolag! När du har en bra grund lägga till skogen!

Ett bolag minst i varje sektor! Hur många aktier? Det är upp till din situation, börja med en sektion och gå vidare!

Mackan

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Malin!

En riktlinje jag gillar i aktiesparande är 10-15 bolag i 6-7 olika branscher, absolut går det att ha fler bolag, men en bra start!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-19 klockan 14:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂