Min sparfilosofi behöver input!!
Sök:

Min sparfilosofi behöver input!!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Min sparfilosofi behöver input!!

Hur fördelar ni ert sparande procentuellt?

 

Jag har tre ISK konton för olika syften.

Privat pensionssparande: För en pension med guldkant

Långsiktigt spar: Bygga en  ”pengamaskin” för passiva inkomster i framtiden 

Kortsiktigt spar: Uppdatering av bostad så småningom, renoveringar, lite buffert, etc

 

 

Av mitt månatliga sparande kanske 15% / 35% / 50% fördelat på de 3 kategorierna.

Hade ni gjort annorlunda och varför?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Mattias!

Jag tycker att dom två första som du nämner kan vara i samma konto, pensionskontot kan du köra som en pengamaskin som ger dig utdelning i framtiden (pension).

Jag tycker du saknar en portfölj på mellanlång sikt, kanske 5-10 år.

Sedan såklart så bör du ha en buffert på ett sparkonto som du lätt kan komma åt för oförväntade utgifter.

Lyssna på poddavsnitten om strategin om hinkar, denna kan lära dig lite mera hur du kanske ska tänka.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-02 klockan 12:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂