Mina sparade pengar på bankonto eller Kort ränte fond
Sök:

Mina sparade pengar på bankonto eller Kort ränte fond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kent Nilsson

ställde för sedan frågan: Mina sparade pengar på bankonto eller Kort ränte fond

Hej

Skall man ha sina sparade pengar på bankonto eller i korta räntefonder i dagsläget.

Om man har dom på bankkonto så ingår dom i bankens balansräkning om det skulle hända något

med banken.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Absolut säkrast är bankkonto med insättningsgaranti. Staten garanterar dina pengar. Dessutom så kommer ingen bank i sverige låtas gå omkull, det skulle vara för förödande.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Att ingen bank kommer få gå omkull i Sverige låter lite naivt, vi har fått otroligt mycket nya ”banker” som fått sin licens senaste tiden, tror inte man skulle vilja rädda alla vid en större kris.
  Däremot så kommer nog inte storbankerna få gå omkull om man frågar staten, det hade verkligen varit förödande för samhället.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Jag är benägen om att hålla med dig, var nog mest storbanker jag syftade på att de inte tillåts gå omkull. Men vissa nischbanker kan definitivt få problem och det är en bra idé att antingen hålla sig undan dessa eller kolla upp om det är en seriös aktör!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-17 klockan 11:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂