Mina sparade pengar på bankonto
Sök:

Mina sparade pengar på bankonto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hoda

ställde för sedan frågan: Mina sparade pengar på bankonto

Jag få bara CSN studiemedel, inte lån. Min man arbetar och har fast  lön inkomst.

Jag och min man spara pengar på min bankkonto.jag spara från min CSN.

Mina spara kan påverka min CSN?

Skal jag meddelar CSN hur mycket mine spara pengar är?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, det behöver du inte göra. Du får ha sparade pengar och CSN samtidigt, inga problem.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nu i corona-tider har de tagit bort gränsen, men normalt sett får du vid heltidsstudier ha ungefär 90 000 kr i inkomst per halvår innan CSN påverkas.

Om du har 18 miljoner kr på bankkonto till 1% ränta så har du ränteinkomster på 90 000 kr per halvår. Jag antar att du har mycket mindre än 18 miljoner på bankkontot. :)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-04 klockan 18:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.