Minska andel aktiefonder eller ej i osäkra tider.
Sök:

Minska andel aktiefonder eller ej i osäkra tider.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tomas

ställde för sedan frågan: Minska andel aktiefonder eller ej i osäkra tider.

Hejsan, är ny småsparare.

Min fråga lyder: är det lämpligt att ändra fördelningen mellan aktiefonder och räntefonder på Lysa konto från 90/10 till 60/40 under oroliga tider? Även om en har 10 år+ sikt på sitt sparande, eller är jag inne på att försöka tima marknaden och kommer att förlora på det?

Undrar också hur en räknar ut avgiften på Nordnet för ETFS Physical Swiss Gold (GZUR).

Tacksam för svar.

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är väl närmast definitionen av att försöka timea marknaden. Poängen är ju att du inte kan veta när det är osäkra tider. Sannolikt förlorar du på det, det är en av grundteserna för denna blogg.

Kanske har du egentligen för hög risk för vad du känner dig bekväm med? Oavsett om du upplever tiderna som osäkra eller inte.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Kalle för ditt svar, det är nog som du säger, jag känner oro för den höga risken att det pendlar mycket vid 90/40 fördelningen, får försöka hitta ett lägre läge där jag känner mig bekväm med som du skrev, tack.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Tomas

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack Kalle för ditt svar, det är nog som du skriver att jag inte känner mig bekväm med den höga risken vid 90/10 fördelningen, ska nog försöka hitta en nivå där jag inte behöver oroa mig lika mycket, trevlig dag :-)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-21 klockan 16:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.