Minska risken i barnens portfölj eller inte?
Sök:

Minska risken i barnens portfölj eller inte?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Minska risken i barnens portfölj eller inte?

Hej,

Sparar idag till barnen (16,11) idag en KF. Portfölj 90/10. Min fråga är om jag bör ändra fördelningen till 60/40 med tanke på att vid det ena barnets 18 års dag kunna ta ut 25% och låta resterande kapital växa vidare till 20, 25 osv….

Hur hade ni gjort?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det låter rimligt att minska risken i 16-åringens portfölj då du snart ska ha en del av pengarna. 60/40 ser det ut att bli ungefär rätt vid ett snabbt överslag.

11-åringen kan du vänta med några år, det är ju så pass långt kvar tills hen ska ha pengarna!

Har du båda i samma portfölj? I så fall skulle jag bara minska ”den halva” som hör till 16-åringen, dvs till 75/25.

Kan också rekommendera denna bloggposten av Johanna Kull på Avanza: https://blogg.avanza.se/avanza/spara-rattvist-till-barnen/

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för ditt svar. Vi sparar till barnen i samma portfölj. Hade du sålt av alla fonder och startat om med 75/25 i en ny portfölj?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Camilla

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-17 klockan 19:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.