Minsta belopp för Nybörjarportföljen
Sök:

Minsta belopp för Nybörjarportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nybörjaren

ställde för sedan frågan: Minsta belopp för Nybörjarportföljen

Har precis satt in pengar på fonder enligt nybörjarportföljen och eftersom fördelningen mellan fonderna är procentuella och vissa fonder har en lägsta köp-belopp så kunde jag konstatera att jag behövde sätta in minst 2000 kr för att få till portföljen, kan det stämma? Jag hade sedan tänkt månadsspara 500 kr per månad men det kommer väl inte gå nu då om jag ska fortsätta sätta in pengar procentuellt? Hur gör andra? Är det minst 2000 kr i månaden som gäller nu?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Du behöver inte alla fonderna som finns i ”Nybörjarportföljen”.
Om du vill köra på 500kr i månaden så hade jag kört på:

200kr Avanza Global
100kr Spiltan Aktiefond Investmentbolag
100kr AMF Räntefond Lång
100kr Spiltan Räntefond Sverige

Visst, fördelningen blir inte exakt, men funkar!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-12 klockan 19:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.