Minsta belopp för Nybörjarportföljen
Sök:

Minsta belopp för Nybörjarportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nybörjaren

ställde för sedan frågan: Minsta belopp för Nybörjarportföljen

Har precis satt in pengar på fonder enligt nybörjarportföljen och eftersom fördelningen mellan fonderna är procentuella och vissa fonder har en lägsta köp-belopp så kunde jag konstatera att jag behövde sätta in minst 2000 kr för att få till portföljen, kan det stämma? Jag hade sedan tänkt månadsspara 500 kr per månad men det kommer väl inte gå nu då om jag ska fortsätta sätta in pengar procentuellt? Hur gör andra? Är det minst 2000 kr i månaden som gäller nu?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du kan avrunda och bara köpa några fonder per månad (tex bara en globalfond och en räntefond eller hur du nu vill placera räntedelen) och sedan växla över till den fördelning du vill ha när du balanserar om. Du behöver inte köpa alla fonderna i månadssparet om beloppet är för lågt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Sedan så kanske fördelningen måste vara exakt enligt den procenten som finns i Jans portföljer.
  Testa och kör på den förenklade versionen som finns på under Nybörjarportföljen, då kan du lägga upp ett bra månadssparande på dessa 2-3 fonder beroende på om du vill ha guld eller ej med.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-12 klockan 19:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.