Minsta belopp för Rika tillsammans portföljen
Sök:

Minsta belopp för Rika tillsammans portföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Minsta belopp för Rika tillsammans portföljen

Hej!

Kort fråga: vad skulle ni säga är minimibeloppet för att starta en rika tillsammans-portfölj? Jag tänker med tanke på avgifter (guld exempelvis) och dylikt. Är 10 000 kr för lite?

/Johan

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det beror på hur du tänker investerande guldet. Fysiskt uppbackad ETC? BullionVault? Hemma i guldmynt och tackor?

För allt annat en en fysiskt uppbackad ETC skulle jag säga att 10kkr är På tok för lite. För att få låga avgifter på bullionvault krävs minst 100  000kr Bara i guld.

att köra RT portföljen på 10kkr innebär ju att köpa guld för ca 2500kr. Det räcker inte ens till en 100g tacka att ha hemma, och allt under den har en hutlös spread. /avgift på 5+%

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Man kan fuska lite och köra GULD AVA i början. Courtagefritt över 1000 kronor på Avanza.

  När portföljen vuxit byter man till ETF:er.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Finns ingen direkt mening med att köra en rika tillsammans portfölj på bara 10k. Courtage, växlingsavgifter osv. kommer äta upp stora delar av din vinst samtidigt som du inte behöver begränsa risken om du bara har 10k i kapital. Bättre att hitta investeringar som inte har köp/säljavgift iså fall, till exempel aktiefonder eller bankkonto.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-13 klockan 21:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.