MOMS-fritt silver
Sök:

MOMS-fritt silver

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av K

ställde för sedan frågan: MOMS-fritt silver

Hej,

Kan man köpa fysiskt silver utan att behöva betala skatt? Fick höra att man kan göra det via Liberty Silver Estland, stämmer det och i så fall hur?

Kan man annars köpa det i USA på plats i en affär ”bulliondealer/trader” t.ex och sedan flyga hem med det i ryggsäcken som om det vore en tröja man köpte i USA?

En annan fråga är om man köper fysiskt guld i Sverige, t.ex via guldcentralen.se, måste man betala skatt när man säljer tillbaka guldet till de?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Åka med större mängder ädelmetallstackor i bagaget skulle jag inte rekommendera. Silver är ganska mycket / tungt per värde. 1kg kostar < 5000kr. Ska det vara värt restan får du ju köpa för 100 000kr om inte resan ska kosta mer än momsen. Inte så lätt att bära 20kg metall i väskan, och tullen lär hitta den / undra och kanske till och med påföra moms. Bra träning är det i alla fall :)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Besvarar din andra från om guldet, om du ska sälja tillbaka guldet så blir det ingen direkt skatt så länge du inte har gjort en vinst på försäljningen. Isåfall ska detta tas upp i deklarationen och skattas för.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-12 klockan 13:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.