Morningstar och vikta?
Sök:

Morningstar och vikta?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emil

Den här artikeln publicerades 2017-04-23 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Morningstar och vikta?

Hej!

Jag är en nybörjare som precis investerat en del pengar i fonder. Jag gjorde även ett konto på morningstar då jag ville använda deras analys verktyg. När man skapar en ny portfölj och lägger till dom fonder man äger så står det att man ska ”vikta dem till höger”.

Vad betyder det och vad ska jag skriva in där?

Är det hur mycket pengar jag har investerat i varje fond, antal eller är det något helt annat?

 

Tacksam för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Emil,
Nu vet inte jag exakt hur det ser ut på morningstar, men när det står att du ska vikta dem så antar jag att du ska fylla i hur stor andel av det totala beloppet som du har i de olika fonderna. Förmodligen är Morningstar så passt smart att du kan skriva in vilka tal du vill (dvs. antingen det belopp som du har i fonderna, dvs. i exemplet nedan kan du antingen skriva in 20/20/60 eller 0.2/0.2/0.6 eller 100/100/300).

Fond A 20% 100 kr
Fond B 20% 100 kr
Fond C 60% 300 kr

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-23 klockan 14:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.