Mycket pengar som inte arbetar...
Sök:

Mycket pengar som inte arbetar…

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per

ställde för sedan frågan: Mycket pengar som inte arbetar…

Vi har cirka 9 miljoner som jag tog bort från börsen 2017 eftersom jag var rädd för det beryktade börsfallet. Men, nu har det gått två år och några direkta tecken på börsfall har inte symts till. Vi vill låta pengarna arbeta igen och diskuterat olika alternativ. Rika Tillsammans portföljen känns som en bra investering. Vi kommer inte röra pengarna på minst 5 år.

Vi har konto på Avanza, men vad jag förstår funkar inte Rika Tillsammans portföljen där. Men, det är ju relativt lätt ordnat.

Men, hur skulle ni rekommendera oss att göra sedan? Jag hade en tanke på att sätt in 5 miljoner till att börja med och se hur allt funkar och sedan eventuell höja efterhand.

Ska vi börja nu eller vänta till 2020?

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle rekommendera att ta kontakt med en oberoende finansiell rådgivare. Mejla mig gärna på janATrikatillsammans.se så kan jag rekommendera en eller två. Anledningen till att jag skriver det är ibland så spelar hjärnan en spratt även om man rationellt har gjort det bästa. I dessa situationer är finansiella rådgivare bra då de kan hjälpa en att undvika att göra misstag som ovan.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för ditt svar!

Jag fick som resultat på de länkar du skickade att vi borde amortera på vårt huslån respektive spara i Avanza global.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det verkar som att ni har över 50% belåning på bostaden? Nu vet vi ju inte hur dina 9 miljoner står sig i förhållande till bostadens värde men jag skulle nog amortera ner till 50 % om det är rimligt i förhållande till storleken på ert kapital.

  Matematiskt är såklart maxbelåning det bästa, men det förutsätter ju att alla pengar är investerade.

  Du verkar ju tyckt att börsen var högt värderad, då är det kanske rimligt att amortera ner till 50% istället för att ha det på börsen?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du verkar ha för mycket pengar … och så är du orolig för att de ska minska om du investerar fel …. då tycker jag att du ska skänka en del av ditt överskott till välgörande ändamål. Då slipper du våndas över dina investeringar och du kommer att sova gott och vara tillfredsställd med att du mår bra och någon annan också mår bra, som konsekvens av att du skänkt till behövande. Låter inte det bra?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-03 klockan 19:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.