MyWorld
Sök:

MyWorld

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robin

ställde för sedan frågan: MyWorld

Hej!

Jag undrar om myWorld som äger Lyconet och Cashbackworld är ett myramidspel eller ett MLM. Man kan investera pengar vilket går till att bygga upp företaget, pengarna går även till marknadsföring och har tex sin logga på Formel 1-bolag och fotbollslag som Rapid Wien. Du tjänar pengar på om någon investerar (dock tjänar du inte speciellt mycket), du tjänar pengar på om du ansluter företag och folk går och handlar där och du tjänar även pengar på när dina kunder handlar. Pengarna man tjänar på kunders köp kommer från företagen de handlar hos, alltså de betalar en viss procent av varje köp till kunden, dig som skrivit in kunde samt MyWorld. Anser du att det är lagligt?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du frågar därför att du funderar på att Investera, då tycker jag att du ska läsa på innan. Företaget har bytt namn många gånger (Lyoness, Lyconet, Cashback world, my world…) oftast efter att olika länders högsta domstolar (Österrike, Italien…) har stämplat dem som pyramidspel.

Lyoness a pyramid scheme in Italy, fined 3.2 million euro

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lyoness

 

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Nej jag har investerat men vill ångra det då jag anser att jag inte fått rätt uppgifter när jag investerat

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin
 2. Vit pil

  Robin, bekm.eu och fromhold.net är två advokatfirmor som har specialiserat sig på att hjälpa lyoness offer.
  Spar all dokumenation, kontakta någon av dom och vad du än gör så gå inte med på en uppgörelse direkt med lyoness. Dom kommer med stor sannolikhet att erbjuda dej hälften av pengarna tillbaka men med en yppandeförbud klausul där du kan bli skyld enorma summor om du pratar om dom.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Hand

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-23 klockan 11:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.