Nackdel att spara hos ha Handelsbanken?
Sök:

Nackdel att spara hos ha Handelsbanken?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper Bergström

ställde för sedan frågan: Nackdel att spara hos ha Handelsbanken?

Hej! Precis som rubriken lyder undrar jag helt enkelt om jag begår ett misstag om jag sparar på ett isk konto hos Handelsbanken kontra exempelvis Avanza. Är det olika kostnader? Varierar utbudet?

Tack på förhand!

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

De har billiga indexfonder och så länge de inte tar ut en avgift för isk / kf är det nog reko att spara där. Förvisso kostar deras global indexfond 0,40% vilket är rätt dyrt jämfört med den gyllene standard som bör ligga mellan 0,20-0,30% men får du mervärde av dem genom att du sparar där?

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag har ISK hos en stor bank men jag har jämfört fonders kostnader. Vissa fonder (mesta är aktivt förvaltade fonder) är den stora banken billigare, vissa fonder är dyrare men kostnad skillnad är lite. t.ex. Spiltan aktiefond investermentbolag, banken kostnader 0,251%, Avanza kostnader 0,26%.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  MLT
 2. Vit pil

  Ja, hoppas att de ser värdet av mig som kund. Är väldigt grön på området och är tacksam för svaren. Kommer fortsätta på HB nu till en början iaf :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jesper Bergström
 3. Vit pil

  Handelsbankens Globalfond är dyrare än Avanza’s, men gör inte bättre ifrån sig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Hans Wagenius
 4. Vit pil

  Jag har sparande hos både Avanza (pension) och månadssparande hos Handelsbanken. Har försökt efterlikna Avanzas geografiska och branschandelar i Handelsbanken vilket ger hos Avanza 0,22% och hos Handelsbanken 0,33% i förvaltningsavgift. För transaktionsavifterna är skillnaden minimal.

  Det som det skapar dock är ett förhandlingsutrymme när det gäller bolån, jag lyckades sänka mina ränta på bolånet från 1,24 till 1,09. Så länge mitt sparande inte överstiger mitt lån tjänar jag på den dealen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jonas
 5. Vit pil

  Det ser ut Handelsbanken har begränsad fondutbud. Kan man köpa andra fondbolags fonder hos Handelsbanken? t.ex. Länsförsäkringar index fond??

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  MLT

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har ingen erfarenhet av Handelsbanken, men jag ser det som Avanzas stora fördel att de har ett väldigt stort utbud av fonder, samt en väldigt användarvänlig sida. När jag hade mitt sparande hos SEB (ett antal år sedan, så det kan ha ändrats nu) var det väldigt svårt att få fram någon data över hur en fond hade gått, något som går på några sekunder på Avanza.

Courtaget kan man också titta på, det skilde sig mycket tidigare, men det är möjligt att storbankerna har sänkt det nu.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  SEB hade jag förut. Ingenting var bra men en sak var OK. Jag deltog i några bolags IPO och fick lite vinst under den tiden.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nu när Handelsbanken har courtage i närheten av Avanzas nivåer kanske det rentav kan vara lönsamt att spara där givet att du har ett bolån i samma bank? Någon som har uppfattning om hur stort innehav man bör ha för att räntan ska sjunka?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Handelsbanken har klart bäst fondutbud av storbankerna, de har Länsförsäkringar Global index, SPP-fonder etc, Dessutom är courtaget på 0,09 procent. Sparar där och kompletterar med Avanza och det fungerar väldigt fint och billigt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har Handelsbanken och har haft turen att mina föräldrar placerat pengar till mig i deras egna fonder sedan jag var barnsben. Nu har jag blivit myndig och insett att sparande är kul. Dock är jag nybörjare och funderar på ifall jag kan spara i andra fonder än HHs egna fonder, t.ex.”Spiltan Aktiefond Investmentbolag” genom Handelsbanken?

Tack på förhand!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-17 klockan 13:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.