Nackdel att spara i samma fond på två ISK?
Sök:

Nackdel att spara i samma fond på två ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av S

ställde för sedan frågan: Nackdel att spara i samma fond på två ISK?

Hej! Jag har sedan innan ett ISK där jag sparar till pensionen, där jag bla. sparar i Avanza global. Jag gillar denna fonden och skulle även vilja spara i den på ett annat ISK där syftet är att jag ibland kan ta ut pengar till ex. resor och renoveringar. Jag vill helst ha det uppdelat på två ISK så jag håller isär vilka pengar som är till pensionen och vilka som är i övrigt. Men jag funderar på om det finns någon nackdel med detta? Förlorar jag en del av ränta-på-ränta effekten är pengarna inte ligger på samma ISK?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, du förlorar ingen ränta på ränta, att ha samma fond på fler ISK.

Men att spara till resor i aktier bör du ifråga sätta mer?

Mvh TIm

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-04 klockan 21:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.