Någon mer som undrar hur Jan B vågar?
Sök:

Någon mer som undrar hur Jan B vågar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Bekymrad

ställde för sedan frågan: Någon mer som undrar hur Jan B vågar?

Jag fattar inte hur Jan Bolmeson vågar driva en blog som ger så konkreta råd om folks pengar till en anonym massa.

En del läsare kan garanterat ta till sig och förstå informationen.

Men att döma av kommentarer och frågor på bloggen är det många läsare som totalt missförstår koncepten. Ändå sätter de gladeligen igång och investerar.

Jag tycker att det är lite ansvarslöst och skulle inte kunna sova om nätterna om jag var han. Men å andra sidan sover han ju inte mycket på nätterna ;-)

Rätt som det är får han en stalker eller så kommer en galning som förlorat pengar med ett vapen. Herregud han har ju namngivna barn.

Vad känner ni?

Det finns 6 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Mängder av människor har lärt sig att spara på ett förnuftigt sätt på grund av de här  råden. Har du några konkreta exempel på motsatsen?

Med ditt resonemang skulle alla läkar- och psykologispalter i tidningarna förbjudas.

Fortsätt som förut, Jan! Vi är tacksamma så länge som du håller på med din blogg.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag är en av dem som skriver många svar här på bloggen. Jag är inte rädd. Är sällan rädd när jag är ute på stan en sen fredagkväll heller.

Det viktiga är att vara tydlig, berätta om riskerna och ge människor kunskapen och makten att våga fatta sina egna beslut.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Han försörjer ju sig på detta! Troligtvis är han inte så bra på annat. Man får ju välja försörjning där möjligheter ges.

En sotare kan ramla ner från taket och dödas

En bagare kan fastna i ugnen och dödas i en eldsvåda

En taxichaufför kan krocka och omkomma

Vilka jobb är riskfria? Hittar du några sådan kan man ju omkomma i cancer, covid-19 eller drunkna i segelbåten, bli överkörd på cykelturen.

Livet är fyllt av faror och det är svårt att säga att någon fara är mindre sannolik än en annan.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Han vågar väl för att det mesta som sägs kan backas upp av forskning.

om folk har missförstått kan du väl hjälpa till att rätta till det genom att svara i kommentarerna.
dock så är du själv ansvarig för vad du skriver.

”Som besökare på rikatillsammans.se har du ibland möjlighet att kommentera på blogginlägg, frågor och svar. Kommentarerna granskas inte av RikaTillsammans och du ansvarar därför själv för dessa och kan hållas ansvarig för dem”

 

Jag kan hålla med om att det är lite förvirrande när man i villkoren skriver att inget som sägs ska betraktas som rådgivning.

 

”Syftet är att ge en allmän information till deltagarna vid RikaTillsammans presentation och utgör således inga personliga investeringsråd eller en personlig rekommendation.”

”Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls under RikaTillsammans presentationer (oavsett om detta sker vid i artiklar, poddar, vloggar, föreläsningar, seminarier eller webbinarier m.m.) lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument.”

 

samtidigt som man i början av varje video säger att ”målet med bloggen är att ge konkreta tips, råd och inspiration”

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag ser personligen ingen anledning varför Jan Bolmeson ska vara orolig – eller ha svårt att sova över bloggen eller dess innehåll.

Han presenterar sin syn på inversteringar med statistik som underlag.

Till en början är vi alla nybörjare.

Det tar tid att lära sig. Och det är just det Jan hjälper till med.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har fått oerhört mycket hjälp via Jans blogg, utan den hade jag inte börjat investera i indexfonder. Och brasklappar är ju Jan noga med att dela ut – det finns ingen garanti för att du kommer att tjäna pengar på fondsparande. Men du har statistiken på din sida. :)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-05 klockan 11:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.