Någon säker räntefond?
Sök:

Någon säker räntefond?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joschi

ställde för sedan frågan: Någon säker räntefond?

Hej,

Finns det överhuvudtaget någon räntefond som gynnas av detta och går upp?

(Denna frågan gäller endast insättning av en klumpsumma. Inte månadssparandet)

Om man ska placera en större summa i en räntefond just nu, vilken skulle det vara. Amf räntefond lång har gått ner ca 2% är det läge för den nu eller ska man kanske hoppa över gamblingen om framtiden och stå utanför.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Joschi!

I detta rådande ränteläge så hade jag inte gått in och köpt räntefonder just nu, det är lite likviditetsbrist i speciellt företagsobligationer som påverkar räntefonder, i störst del korta räntefonder.
Du får garanterad avkastning på sparkonto med insättningsgaranti, kanske detta är mer aktuellt just nu?

Vad är sparhorisonten på denna klumpsumman?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Låter klokt, ca 2 år.
  Tack för svar

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Joschi
 2. Vit pil

  Då hade jag absolut kört på sparkonto med insättningsgaranti!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-28 klockan 20:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂