Någon som använder Börslabbet och deras portfölj?
Sök:

Någon som använder Börslabbet och deras portfölj?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Oscar

ställde för sedan frågan: Någon som använder Börslabbet och deras portfölj?

Har varit inne och läst på Börslabbet en del. De strategier och metoder de förespråkar ska enligt dem ge en mycket högre avkastning än index, enligt deras tester. Är det någon här som brukar deras tjänst? Hur är eran erfarenhet och avkastning mot index? Är det värt månadskostnaden?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Av en händelse skrev jag precis detta som en kommentar på en annan fråga:

”Jag försökte ett tag att ha följa en momentumstrategi utifrån listor från börslabbet med en del av mina pengar, men slutade eftersom kapitalet höll på att tyna bort samtidigt som det var ett ganska stort jobb att köpa och sälja aktier. Eftersom det var ganska många aktier i lite mindre bolag blev det en betydande spread också, att köpa eller sälja aktier för ett par tio tusen kunde ge en upp- eller nedgång med flera procent… Det får man inte med när man backtrackar en teoretisk utveckling.”

Jag har alltså inte några bra erfarenheter. Det gäller alltså att överprestera rejält mot index för att väga upp spread, courtage och avgiften till Börslabbet. Och det kräver en del tid.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Under hur lång tidsperiod följde du strategin? Tror du att det skulle visa resultat efter en längre tid? Hur ofta ombalanserade du? Börslabben har gjort backtester på ombalansering på kvartal, varje halvår och varje år. Det borde väl minska eller minimera spread-kostnaderna?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Oscar
 2. Vit pil

  Kvantitativa aktiestrategier brukar kännetecknas att de kan underprestera index under långa tidsperioder. Detta måste man vara medveten om och samtidigt ha psyket för att vara långsiktig. Man bör nog välja att en strategi att ombalansera årligen för att minska transaktionskostnader

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Alex

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-18 klockan 03:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.