Någon som testat portföljanalysverktyget Njorda.se
Sök:

Någon som testat portföljanalysverktyget Njorda.se

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niclas

ställde för sedan frågan: Någon som testat portföljanalysverktyget Njorda.se

Jag stötte på Njorda när jag surfade runt och undrar om någon här har testat gratis analysen på sin portfölj?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag testade. Lite läskigt att behöva ge dem åtkomst till mina bankkonton. Men det gick fint. De kunde inte hitta några billigare fonder åt mig eftersom jag redan har billiga fonder. De kunde inte heller bedöma min risk korrekt eftersom mina största innehav är för nya (Avanza Global, Avanza Emerging Markets).

Även om det hade funkat som det ska så ser jag inte riktigt nyttan. Kanske kan vara bra för någon som köpt på sig en massa olika fonder här och där. För mig kunde de i princip inte ge mer än vad jag redan får från Avanzas portföljanalys.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Emil! Kul att du har testat tjänsten. Riskberäkningen som vi ger våra användare (VAR) kräver mycket riktigt en del historik på innehaven (fonder, ETFar, aktier, derivat etc). Är det en nybildad fond eller en nynoterad aktie så tar vi inte med dem i beräkningen. Om ett par månader (när vi har mer historik) kan du få dina innehav analyserade. Och det är just här vi ger lite mer värde – du kan se hur mycket du kan tjäna eller förlora på ett års sikt. Den bedömningen får du inte från Avanza.
  Njorda lanserades i juni och vi lägger till förbättringar och nya features ett par gånger i månaden. Kan tipsa om möjligheten att testa olika investeringsidéer; lägga till ”manuella” portföljer av aktier och fonder och tracka prestanda och risk på dem. Mao, inte bara hitta billigare fonder:-)

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Sergej

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag tycker opti var överlägsen som fond analyserare. Njord hade inte tips på ovanligare fonder kändes det som.

Mitt tips.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej! Opti är en rådgivningstjänst, vi ger inte råd, men istället bedömer risk och analyserar ALLT ditt sparande.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Sergej Smirnov

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hade varit smutt om man kunde lägga till andra investeringsval tex Brocc och Lendify.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-28 klockan 11:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.