När anpassa sin förmögenhetsstrategi när månadssparande blivit förhållandevis lite.
Sök:

När anpassa sin förmögenhetsstrategi när månadssparande blivit förhållandevis lite.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Adde

ställde för sedan frågan: När anpassa sin förmögenhetsstrategi när månadssparande blivit förhållandevis lite.

Hej allihopa.

Jag tyckte att senaste avsnittet med Eric Strand var mycket intressant. En sak gjorde mig extra nyfiken när jag läste genom kommentarerna: det pratades om att man ska tänka olika strategier (både defensiva OCH offensiva) på sin förmögenhet så snart som sitt månadssparande börja bli en mindre del av hela högen. Jag är ”tyvärr” inte där ännu. Haha.

Jag förstår det och det låter klokt, men när anser ni att man skulle behöva säkerställa värdet av sitt kapital och tänker dels med defensivt när månadssparandet blir betydligt mindre jämfört med hela kapitalet? Finns det någon grundregel eller sund resonemang på det?

Själv sparar jag till exempel typ 12000 SEK varje månad. När borde jag starta fundera på sådant och till och med kanske skaffa rådgivning/fördjupa mig? När mitt kapital har nått 1 miljon SEK eller 3? eller kanske 8?.

Hoppas att ni förstår frågan. ;)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det finns inget rätt och fel svar där, men grundtanken är ju att om man har mer att förlora får man vara mer försiktig.

Jag ser dock tidshorisonten som viktigare; om man sparar på lång sikt, över 10 år, så tycker jag det är aktier som gäller, på kortare sikt är det gäller att inte riskera för mycket. Men visst, om jag hade haft 20 miljoner hade jag kanske dragit ner lite på risken…

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-27 klockan 07:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂