När är rätt tid för omplacering?
Sök:

När är rätt tid för omplacering?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joachim Magnusson

ställde för sedan frågan: När är rätt tid för omplacering?

På RikaTillsammans genomför vi ju alltid omplaceringsaktiviteten i början av året. Är skälet för detta ”bara” för att hitta en ur statistisk synvinkel ”rätt” tidpunkt för att kunna jämföra det egna utfallet med andra aktörers utfall? Att sälja en fond och köpa en ny fond ligger ju tidsmässigt mellan 4-10 dagar vilket kan innebära att man kan förlora eller vinna ett par procent på kursrörelser. Finns det någon statistik/undersökning på, när det ur detta perspektiv är mest gynsammt att göra en ombalansering på? Är det nu innan årsrapporterna kommer in eller bör man vänta till april/maj då börsen historiskt sett har en något fallande tendens? Kanske en något nördig fråga men en omplacering vid fel tillfälle kan betyda någon procent upp eller ned.

Mvh

Joachim Magnusson

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Joachim!

Tyvärr tror jag det blir svårt att försöka hitta en period på mellan 4-10 dagar som du varje år får en liten nedgång under, det kan lika gärna gå upp under dessa dagar och du gör en förlust.
Visst kan det finnas statistik på vad som är störst chans att du gör en vinst, men som sagt, du kan lika gärna göra en förlust.

Att göra det direkt vid årsskifte är väl egentligen en rutin bara för att påbörja det nya året, tror inte Jan har lagt någon större vikt i just varför han valde att göra det i början förutom just att det är ett nytt år.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-20 klockan 16:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.