När betalar man skatten för sitt ISK?
Sök:

När betalar man skatten för sitt ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nils

ställde för sedan frågan: När betalar man skatten för sitt ISK?

Betalar man skatten i slutet av året för sitt ISK? Eller dras skatten varje dag? Hur fungerar det, jag har aldrig märkt av att någon skatt har dragits så därför blev jag fundersam hur detta egentligen fungerar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det betalas inte in någon preliminärskatt från ISK. Det skulle nämligen kräva att banken sålde av dina innehav för att kunna betala skatten och det vill du kanske inte. Hur mycket du ska betala står förtryck i deklarationen som inkomst av kapital. När du deklarerar så räknas det ut hur mycket du är skyldig staten eller om du kanske till och med ska få pengar tillbaka. Då räknar man ihop alla dina skatter på samma gång.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret Emil, avkastningen som visas i procent på ens ISK, är det före eller efter skatten är dragen?

  Om man tex har ett ISK-konto med bara räntefonder så skulle avkastningen påverkas väldigt mycket beroende på om det är före eller efter skatt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nils

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-27 klockan 10:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂