När börja investera i det här läget?
Sök:

När börja investera i det här läget?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Monique

ställde för sedan frågan: När börja investera i det här läget?

Jag skulle precis börja min investeringsbana enligt hinkprincipen när börsen började rasade.

När anser ni att det är rätt läge att börja investera i Lysa tex? Ska man vänta lite till och se om prisarna sjunker ännu mer? Eller hur tänker ni?

Jag undrar också om det är ff rätt läge att investera i guld via Nordnet.

Ser verkligen fram emot era svar och input!

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kommer det att regna om en månad eller kommer det att vara uppehållsväder? Ingen vet. Vi vet däremot att det med största sannolikhet kommer att både regna och vara uppehållsväder under perioden.

Likadant är det med börsen. Ingen, absolut ingen kan förutse något med säkerhet om framtiden. Historiskt sett vet vi däremot att är man långsiktig, så finns ingen bättre sparform.

Att försöka tajma börsen är som att spela på Lotto. Börja månadsspara med en gång. Du kan ändå inte veta om vi nått botten eller ej.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Grattis. Du börjar rejält på botten eller på väg ned, så du köper till bra pris oavsett.

Har aldrig sett det som vissa säger att man handlar på rea, utan vad de anses värda i dagsläget. Och just nu väldigt lågt. Och med hänvisning till Jans artiklar så är nedgångar historiskt mycket kortare än uppgångarna. Så förhoppningsvis är du med om en längre uppgång senare. Även om det kan bli svajigt med fler både ner och små uppgångar ett tag innan det stabiliseras mer.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-10 klockan 09:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.