När dags att sänka risken på Lysa under corona?
Sök:

När dags att sänka risken på Lysa under corona?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: När dags att sänka risken på Lysa under corona?

I början av coronakrisen höjde jag aktiedelen på mitt lysakonto från 60% till 100% eftersom det sades att aktierna var undervärderade. Är det nu läge att gå tillbaka till mitt normalläge om 60% aktier istället för nuvarande 100%?

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Ingen vet hur Corona kommer utvecklas. Varken världens experter inom medicin eller ekonomi. Jag skulle inte rekommendera att försöka tajma kriser. Det blir mest lotteri.

Sätt en fördelning som passar din sparhorisont och håll dig till den.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om man ökade andel aktier när det gått ner rejält pga corona så tycker jag absolut man ska gå tillbaka till sin normala risk nu. Där börsen ligger idag känns det som ingen vet om vi ska upp eller ner.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-24 klockan 11:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.