När dras utgifter och amortering för lägenhet?
Sök:

När dras utgifter och amortering för lägenhet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: När dras utgifter och amortering för lägenhet?

Hej!

 

Ska flytta in i en bostadsrätt snart och därför funderade jag när utgifter och amortering dras. Har tidigare bara haft en hyresrätt och då är det ganska straight forward med allt betalas i förskott.

Har koll på allt internet och hemförsäkringen dras i innan medan el och vatten dras efter förbrukning (dvs efter man har använt det).

När brukar amorteringen ske? När betalas räntan och avgift till föreningen?

 

Mvh Martin

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du betalar månadsavgiften till föreningen på samma.sätt som du betalar din hyra, dvs månadsvis i förskott.

Ränta och amortering på ditt lån betalar du till banken, ofta månadsvis i efterskott, men kan även vara kvartalsvis i efterskott.

Föreningen har ofta lån, men utgifterna för föreningens lån ingår i månadsavgiften.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är inte ovanligt att första betalningen till banken kommer efter två månader. Jag köpte min bostadsrätt med tillträde i början av december. Första betalningen skulle vara inne i slutet av januari, men då var det två månaders ränta på en gång (december + januari). Om du har det tajt med pengarna så måste du kontrollera detta noga.

Försök också spara ihop en buffert på kanske 3 månaders utgifter. Då spelar det inte så stor roll vilka räkningar som betalas i förskott och vilka som kommer i efterskott.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-23 klockan 14:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.