När jag fyllt mina hinkar?
Sök:

När jag fyllt mina hinkar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustav

ställde för sedan frågan: När jag fyllt mina hinkar?

Hej,

Jag har en fundering på hur jag ska göra med mina ”hinkar”. Som ni ser nedan har jag fler hinkar än de 4 som det pratas om (så vill jag fortsätta att ha det). Min fråga är, hur ska jag tänka nu när hink 1-4 är fyllda (behöver inte mer i dessa). Ska jag fortsätta fylla på varje månad och en gång varje år tar överskjutande del och fördela på hink 5-6? Eller ska jag sluta spara i hink 1-4, och omfördela detta till hink 5-6?

Hink 1 (buffert) 50.000kr (klart)

Hink 2 (nöje) 50.000kr (klart)

Hink 3 (30/70) 100.000kr (klart)

Hink 4 (60/40) 250.0000kr (klart)

Hink 5 (90/10) Fylla på varje månad

Hink 6 (Aktier) Fylls på varje månad

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag håller helt och hållet med föregående talare – båda i att gå direkt på hink 5-6 och sedan konsumera i linje med dina värderingar, intentioner och drivkrafter (avsnitt 24).

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag hade fyllt på direkt i hink 5-6. Jag tolkar din fördelning som att du har några hinkar för korta perspektivet och några för längre perspektiv. Du har redan fyllt de korta hinkarna så du behöver inte mer i dem. Du vet inte vad du ska göra med pengarna du får in nu, och du vet redan vilka pengar som kan tänkas användas på kort sikt. Därför hamnar de nya pengarna direkt på lång sikt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Emil,
  Tack för svar. Det var det som var min tanke också, men ville stämma av med någon annan innan jag fattade det faktiska beslutet.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Gustav

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej

Jag instämmer med Emil om att ditt sparande nu kan gå direkt till hink 5-6. En annan reflektion jag gör är att nöjespengarna är till för att användas. Låt inte den goda spardisciplinen stå i vägen för detta.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Oskbollen,
  Tack för ditt svar. Som jag skrev till Emil så var det planen men ville stämma av med andra innan.
  Det kontot nyttjas flitigt, därför måste där hela tiden fyllas på :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Gustav

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-20 klockan 09:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.