När kommer den bra GULD FONDEN på Avanza? (ERIC STRAND?)
Sök:

När kommer den bra GULD FONDEN på Avanza? (ERIC STRAND?)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper Mattsson

ställde för sedan frågan: När kommer den bra GULD FONDEN på Avanza? (ERIC STRAND?)

Tyckte mig höra Erick Strand prata om att en bra guldfond skulle dyka upp på Avanza i slutet på Mars.

Är det någon som vet något om detta? Finns den än?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej.  Några har kommit, men de är någon vecka bort eller så enligt kundtjänst.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Fick detta meddelande på Avanza i kväll:

”GULD AVA har nu blivit slutsåld. Anledningen till att denna produkt har blivit slutsåld är pga av regelverk som reglerar att emittenter inte får sälja mer än 2,5 miljoner enheter av en enskild produkt med råvara som underliggande tillgång. Det innebär i praktiken att om tillräckligt många enheter köps upp av investerare (2,5 miljoner st) så behöver de försätta produkten i bid-only. Det vill säga att produkten endast är säljbar då inventariet är slut.

Nu kommer de starta en likadan skitprodukt. Om några dagar kommer den att få den gamla produktens namn.

Väntar fortfarande på Den Bra Guldfonden, men har slutat hoppas.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  De bra guldfonderna var först olagliga, sedan när Nordnet ändå lyckades ändrade man sig och skyllde på tekniken, men att det snart löser sig. Det var några år sedan det.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erik
 2. Vit pil

  Avanza svarade tidigare idag (Xetra Gold får vi förhoppningsvis in i början av nästa vecka! WisdomTree kan dock dröja lite.) Källa: twitter https://imgur.com/WClai10

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Krille
 3. Vit pil

  Spännande, de svarade mig såhär:

  De är på väg, jag kan förklara läget.

  Vår leverantör av kostnadsdata får in all data de behöver för Wisdomtree-produkterna så därför hoppades vi att vi skulle få ut de samtidigt som Xtrackers men det visade sig att det var något problem på kopplingen mellan Avanza och leverantören på vissa värdepapper men detta är på väg att lösas och då dyker upp dessa upp någon dag efter att det är löst. Förhoppningvis inom någon vecka.

  Gällande Xetra Gold så väntar vår leverantör på korrekt kostnadsdata från emittenten, och vi skickar påminnelser var och varannan dag om detta, för att vi vill verkligen kunna erbjuda denna så fort som möjligt.

  Så summerat så finns det verkligen tyngd bakom ryktena men vi kan inte ge ett konkret datum eftersom vi är beroende av andra parter.

  Med vänliga hälsningar
  Xxxxx
  Avanza

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-01 klockan 20:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂