När sälja/köpa kort räntefond i samband med räntehöjning?
Sök:

När sälja/köpa kort räntefond i samband med räntehöjning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per Johansson

ställde för sedan frågan: När sälja/köpa kort räntefond i samband med räntehöjning?

Riksbanken meddelade idag att dom mot slutet av året eller början av nästa troligen kommer göra en liten höjning av reporäntan.

Är det rätt satsa på korta räntefonder/köpa mer nu när räntan kommer gå upp?

Om man vill undvika dippen som räntefonden får när räntan går upp, när skall man sälja det man redan har placerat i räntefonder?

Dagen innan? Veckan innan?

När kan man sen köpa på nytt, för att undvika dippen?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

”Riksbanken meddelade idag att dom mot slutet av året eller början av nästa troligen kommer göra en liten höjning av reporäntan.”

När hade dom rätt senast i sina prognoser då? :)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  ”Riksbanken tror alltid att man ska höja sin styrränta reporäntan och hade faktiskt rätt en gång angående räntehöjningar 2010 och några kvartal framöver.”

  Källa: https://cornucopia.cornubot.se/2016/07/riksbankens-nya-igelkott.html
  (Ett inte helt färskt blogginlägg, men fortfarande aktuellt)

  Är det möjligen samma kompetenskrav till Riksbanken som till att bli fondförvaltare och misslyckas med att slå index 9 gånger av 10? Riksbanken försöker dessutom förutse sina egna beslut, men det tycks lika svårt som att förutse andras. Pinsamt!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-25 klockan 16:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.