När ska jag köpa mina aktier?
Sök:

När ska jag köpa mina aktier?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Liam Farm

ställde för sedan frågan: När ska jag köpa mina aktier?

Hej jag har tänkt på att köpa aktier för första gången undrar om det är en bra idé att köpa när börsen har fallit så lågt som möjligt?
som dem flesta ”specialisterna” tror är att börsen kommer fortsätta sjunka nu pågrund utav Corona viruset. Jag själv har ingen aning! Jag tänker bara på mitt egna logiska sätt att om ja skulle köpa när börsen är så låg som möjligt med så mycket pengar som jag har råd att förlora och ta en chans med så borde det väll bli billigare om mina aktier skulle växa drastiskt när börsen börjar plana ut och gå plus i procenten, då borde väll mina aktier ge mer avkastning då en om jag skulle köpa dem aktierna när dom ligger plus? Tillexempel om jag går till Hemköp varje dag och köper en liter
mjölk helt plötsligt har dom 20 procent rabatt på mjölken så blir det ju billigare! Så som jag tänker borde det ju logiskt sätt vara billigare att köpa när det står minus en när det står plus på dem aktie bolag jag har tänkt att investera i! Eller är jag helt ute och cycklar för jag har suttit och googlat när det är bäst att köpa aktier men har inte hittat något indirekt svar på det jag vill veta … Alla svar uppskattas
Mvh Liam tack i förväg

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Självklart är det bäst att köpa aktier när de är så billiga som möjligt, och när börsen faller blir ju aktier billigare.

Det omöjliga är att veta om börsen kommer att falla mer, plana ut, eller stiga den närmaste tiden. Så det går inte att säga om det är bäst att köpa aktier nu, eller vänta ett tag.

Men det är viktigt att poängtera att aktiesparande är ett maratonlopp och inte ett hundrameterslopp; det handlar inte om snabba klipp utan om långsiktighet. Det är klart man vill köpa billigt och sälja dyrt, men det viktigaste är ändå det långsiktiga tänkandet och att ha en strategi som fungerar oavsett börsens kortsiktiga utveckling.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Sedan kan man också diskutera om det är billigare nu eller ej?
  Eftersom många bolag kommer att göra brakförluster i år och många andra kommer säkert göra minskade vinster eller nollresultat så kanske börsen egentligen är dyr om man kollar mot förväntade vinster.
  Detta som är svårt med börsen att veta när det är ”dyrt” och ”billigt”.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-08 klockan 07:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.