När ska man fundera på att migrera från Nybörjarportföljen till Rikatillsammansportföljen?
Sök:

När ska man fundera på att migrera från Nybörjarportföljen till Rikatillsammansportföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

ställde för sedan frågan: När ska man fundera på att migrera från Nybörjarportföljen till Rikatillsammansportföljen?

Hej, jag har sparat i fonder i ett antal år nu och det har vuxit till sig en del.

 

Jag inser att jag i nuläget om jag skulle börjat med det kapital som jag har, skulle ligga i ett annat segment av dina startrekommendationer. Därför undrar jag, som aktiv sparare i nybörjarportföljtypen, när, i vilketn kontext osv. bör man börja fundera på att växla om till rikatillsammansportföljen.

Dessutom, hur är bästa sättet att gå tillväga när man ska skifta?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är dags att byta om du:

  1. Känner att risknivån / avkastningen i den passar dig bättre än risknivån i nybörjarportföljen
  2. Du har tillräckligt mycket pengar i den för att avgifterna i procent ska bli tillräckligt låga, alternativt om du är nöjd med vädepappersguld.

 

Bästa sättet:

Givet att du bestämt dig för att den risknivån är den du vill ha och alltså inte den som nybörjarportföljen, så gör du bytet direkt genom att göra en ombalansering, dvs säljer det du har för mycket av och köper det du har för lite av.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-15 klockan 11:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.