När ska man köpa aktier
Sök:

När ska man köpa aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karin

ställde för sedan frågan: När ska man köpa aktier

Jag funderar på att köpa aktier men funderar på om jag borde vänta till årsskiftet? Då det känns dyrare att göra de nu och att de brukar gå ner efter årskiftet så jag inte mister för mycket pengar så det blir svårt att bygga upp det igen.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Karin!

Det vet jag inte om det finns belägg för att det historiskt brukar gå ned runt årsskiftet?

Tycker det är bättre att man lägger upp en köpstrategi och sedan följer den, då slipper du försöka tajma marknaden som dom flesta som försöker förlorar på.

Ett månadssparande är att föredra där du köper för en viss summa varje månad oavsett marknadsläge, detta kommer att ge dig ett snitt i inköpsvärde eftersom du kommer pricka av både toppar och bottnar.

Ingen vet om marknaden kommer att gå ned runt årsskiftet, så varför chansa?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du ska köpa lite varje vecka eller månad under minst en 10-20 års period. I pensionssystemet köper vi aktier en gång varje år under en 40 års period

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-09 klockan 22:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.