När ska man sälja sitt guld?
Sök:

När ska man sälja sitt guld?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Måns

ställde för sedan frågan: När ska man sälja sitt guld?

Hej,

Guld anses vara en värdebehållare vid oroliga tider. Alltså, guld förväntas gå upp vid lågkonjunktur. Är det också då som jag förväntas sälja mitt guld?

Vid en lågkonjunktur som är baserad på penningpolitik och oro kring valutor, är det då verkligen smart att sälja guldet när det man får tillbaka är osäkert?

Hur tänker ni kring säljande av guld?

Rikatillsammans har tipsat om att köpa guld från libertysilver.se. Gäller samma sak vid försäljning? Vinner man något på utländsk försäljning?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ombalansera portföljen tex. en gång per år. Om guldet har gått upp i värde vid den tidpunkten säljer du en del guld och köper tex. aktiefonder för pengarna.

Har guldet gått ned i värde säljer du tex. en del av aktiefonderna och köper guld för.

Det behöver inte vara krångligare än så :)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Håller med Havde om att det klokaste nog är att sälja när portföljen hamnat i obalans. Antingen per ett visst datum varje år eller när värdet överstigit en förbestämd gräns, t.ex. 20-25% värdeökning (OBS! Ej procentenheter).

Kom dock ihåg att vid försäljning av fysiskt guld så är du skyldig att betala 30% skatt på eventuell vinst.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-15 klockan 12:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.