När sker fondköpet?
Sök:

När sker fondköpet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristoffer

ställde för sedan frågan: När sker fondköpet?

Hej.

När sker det faktiska köpet när man köpet en fond? Ex globalfonder tar det ofta ett par dagar innan köpet är genomfört. Låt säga att jag köper idag för att jag tror börsen vänder upp igen, kommer jag då köpa efter dagens kurs eller kursen om ~2dagar?

 

Med vänlig hälsning, Kristoffer

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, fonderna köps vid den stopptid som gäller för fondköpet. T ex 13:00 samma dag. Brukar stå vilken tid som gäller. Men säg att du köper klockan 09:00 på morgonen och mycket hinner hända tills klockan slår 13:00, då har du en risk där att tänka på. Detta blir ju speciellt aktuellt om man försökte parera börsnedgången som skedde de senaste dagarna. Vill man att det ska gå superfort är det ETF fonder som gäller. Men ETF fonder är normalt man inget har i sin portfölj långvarigt…

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ok, så köpet genomförs när fondköpet går från ”marknad” till ”under behandling”? Oftast kl 13.00.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Kristoffer

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-06 klockan 15:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.