NAV kurs
Sök:

NAV kurs

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin

ställde för sedan frågan: NAV kurs

Hej

Tin ny teknik kostar ca 190.-/andel och Swedbank Robur Ny Teknik ligger på ca 1540.-/andel

Ska man satsa på en billigare fonden, eller spelar inte det nån roll då det är insatt belopp som räknas ?

Jag går in nu trots att dom  stigit extremt mycket, är det  bra/dåligt ?

// Malin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Malin!

NAV-kursen spelar ingen roll, den utgår bara ifrån hur mycket fonden har gått upp sedan start, TIN startades nyligen och började då på NAV 100, Swedbank Robur startades för väldigt många år sedan och startades också då på NAV 100.
SÅ anledningen varför Swedbank har högre NAV är att dom har funnits längre, finns inget att analysera i dessa kurser.

Det du ska kolla på när du investerar i aktivt förvaltade fonder är vilka som sitter som förvaltare och deras investeringsfilosofi.

Om du ska in med en större klumpsumma så hade det kanske varit en bra idé att sprida ut köpen en aning, kanske under några månader?
Men om det handlar om att du ska starta ett månadssparande så säger jag: kör på!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-06 klockan 09:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.