NAV
Sök:

NAV

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Philip

ställde för sedan frågan: NAV

Hej!

När jag handlar i Länsförsäkringar global indexnära så stod NAV kursen i 198 kr. När klockan är 1300 så skickas ordern till fondbolaget. Senare på kvällen går den igenom och samtidigt som fonden gick plus +1,75 % och nya NAV kurs är 202.7 kr.

Vilket blir priset? 198 eller 202.7 kr per andel?

mvh
Philip

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kolla orderkvittot som du får av din bank. Där står både kurs och antal andelar.

Min gissning är att du får den senare kursen eftersom fonden fastställer kursen en gång om dagen och det är bara då som man vet vad den faktiskt är värd. När du lade ordern så hade de underliggande aktierna rört sig jämfört med gårdagens NAV-kurs.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Fonder får du till dagens slut kurs. Kan vara tänkvärt att lägga ordern nära stängning.

  Alternativt handla ETFer vilket är index fonder som handlas som en aktie, där likviditeten spelar in.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Johan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-11 klockan 19:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.