negativa skatter?
Sök:

negativa skatter?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Skattebetalare #5 732 824

ställde för sedan frågan: negativa skatter?

finns det något land idag som pratar om negativa skatter?

Alltså att företag får betalt av skattebetalarna för att flytta sin verksamhet till det aktuella landet i syfte att sysselsätta befolkningen?

 

Hur mycket skulle vi Isf vara beredda att betala för att få jobba? 15 gånger årslönen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag menar att om tillräckligt många företag bestämmer sig samtidigt för att skattesatsen är för hög och arbetskraften är för dyr i ett land och flyttar. Och arbetslösheten ökar i landet så mycket att det måste vidtas drastiska åtgärder.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Då är knappast detta knappast första åtgärden…

  Man sänker bolagsskatten. Har man en valuta som är kopplad till Euro eller USD så är valet lätt. Låt den flyta fritt.

  Det vargenom att SEK blev en flytande valuta som hjälpte oss på 90-talet. Att betala pengar till utndska företag för att de skulle flyta hit var inget alternativ. Statsfinanserna var nog risiga ändå.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-27 klockan 10:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.