Nettoavkastning Lysa 20/80?
Sök:

Nettoavkastning Lysa 20/80?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alexander

ställde för sedan frågan: Nettoavkastning Lysa 20/80?

Hej,tack för att du finns!Hur resonerar du kring att ha 20% aktier i nybörjarportföljen? Förväntar du dig att den ska gå lika bra eller bättre än summan av:- Lysas avgifter +- ISK-skatt +- Värdeminskning (inflation)Har du dessutom en likvid buffert med ännu lägre avkastning så skall du dessutom idealt sett kompensera för denna lägre avkastning i nybörjarportföljen…Ett snabbt överslag för 2020 ger mig att du måste upp på 3% cirka för att pengarna skall behålla sitt värde netto. Räknar du med det?Förklara gärna hur du räknat i såfall!MvhAlexander

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag sparar själv i ett 100/0 konto samt ett 20/80 hos lysa. Jag ser det som ett alternativt sparkonto och är på väldigt kort sikt 0-3 år max.

Man kan aldrig förutse hur börsen ska utvecklas, men lite avkastning är ju det man hoppas på 👍

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-25 klockan 22:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.